Bullpadel Vertex 02 2019

Bullpadel Vertex 02 2019 är ett diamantformat racket vilket ställer lite högre kvar på spelaren. Diamantformade racketar har mindre sweetspot och blir således mer svårspelade men erbjuder bättre fart/kontroll då spelaren får en bra träff.
Vi på Racketspecialisten gillar att ytan på Vertex 02 har en speciell struktur som mest kan liknas vid sandpapper, detta ger spelaren lite mer spinn och effekt i bollträffen.
Bullpadel Vertex 02 2019 är tillverkat i kolfibermaterialet XT Carbon 12K. Det innebär att ytskikten består av ett kolfiber med 12000 kolfibertrådar per cm², att jämföra med förra årets model som hade 3K. Ju fler trådar desto snabbare och mer responsivt kolfiber som fångar upp och rekylerar bollen.

Nytt på årets Bullpadel Vertex 02 2019 är att modellen kommer med ett färdigmonterat Hesacore-grepp som är ett nytt ergonomiskt grepp för padelrack.
Greppets rutmönster ska ge en bättre kontakt mellan handen och greppet samt minska vibrationerna i bollträffen.
Detta ska ge spelaren en känsligare och skonsammare spelupplevelse som enligt tillverkaren motverkar skador som så kallad tennisarmbåge.

Årets modell har även två stycken system som gör att man kan ändra racketens vikt och balans, dessa vikter säljs separat.

PROTECTOR CUSTOM WEIGHT 3×3 gram. Detta är 3st metallplattor à 3 gram som kan sättas på olika utvalda platser på Bullpadels Pro Line modeller för 2019. Plattorna finns i två färger, silver och svart (säljes separat).

GRIP CUSTOM WEIGHT 5/10 g. Denna innovation som också är framtaget för Pro Line modellerna 2019 gör att bottenpluggen på racket kan bytas ut mot en dito som väger 5 eller 10 gram mer, detta gör att rackets vikt och balans kan anpassas efter en spelares individuella tycke och smak (säljes separat).

Precis som samtliga Bullpadels Pro Line-racketar är Vertex 2 utrustat med vibrationsdämpningssystemet Vibradrive som består av ett silikonmaterial som finns längs hela handtaget. Handledsremmen är tillverkat av ett bredare och skönare material i stället för det traditionella snöret.

Levereras med heltäckande termofodral.

Vikt 365-380 g
Ramprofil 38 mm
Form Diamant
Balans Hög
Fodral Helfodral ingår